Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΤ = ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ...ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΕ ..... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ??? ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!


«Φωτιά» το πόρισμα για την ΕΡΤ..ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Παραδόθηκε ήδη στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Θανάση Παπαγεωργίου και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, το τέταρτο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ.

«Φωτιά»  το πόρισμα για την ΕΡΤΣύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία ανάθεσης της παραγωγής του «Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006» στην εταιρεία «Bug stage» και αναζητεί τυχών πειθαρχικές ευθύνες για δυο εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση. Επίσης γίνονται αναφορές και για υψηλόβαθμα στελέχη εκείνης της εποχής όπως και σε διοικητικούς υπαλλήλους ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αναθέσεις δεν έγιναν μόνο κατά παράβαση των προβλέψεων του Κανονισμού για τις προμήθειες της Ε.Ρ.Τ., αλλά για την κατακύρωση του έργου που αναφέρεται παραπάνω υπήρξε βεβαίωση, ότι η εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση είχε την απαραίτητη εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό για τέτοιου είδους διοργανώσεις, ενώ η εταιρεία αυτή δεν είχε ακόμη συσταθεί.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως η απόφαση του ΔΣ ελήφθη στις 28/9/2006 δηλαδή όταν η εταιρεία δεν υπήρχε καν, συστάθηκε στις 11/10/2006. Κι εδώ γεννάται το εξής ερώτημα. Πως κύριοι της τότε διοίκησης της ΕΡΤ αναθέσατε τη διοργάνωση σε μια εταιρεία που δεν είχε καν συσταθεί;
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Καταγράφουμε το χρονικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνος", τον περασμένο Ιούνιο:
Ο εντεταλμένος της ΕΡΤ Γ. Χουλιάρας, πριν από περίπου 5 χρόνια είχε εισηγηθεί προς το ΔΣ την ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία του έργου σχεδιασμού και εκτέλεσης παραγωγής του σόου για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης επειδή ήταν η μειοδότρια. Το ΔΣ αποδέχθηκε την εισήγηση και με την υπ’ αρ. 790/28.9.2006 απόφαση ανατέθηκε η δουλειά στην Bug Stage ΑΕ το σόου, με κόστος 231.961,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ και δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού σε ποσοστό 20%.
Σύμφωνα με καταγγελίες, η ανάθεση έγινε παράνομα γιατί βάσει του Κανονισμού Προμηθειών της ΕΡΤ, απαιτείται να προηγηθεί διαγωνισμός και γνωμοδότηση της οικονομοτεχνικής επιτροπής, αφού το έργο αφορούσε παροχή υπηρεσιών και όχι καλλιτεχνικό έργο, όπως «βαφτίστηκε» με την απόφαση του ΔΣ.
Το παράδοξο όμως της υπόθεσης είναι ότι στις 28/9/2006 που ελήφθη η απόφαση του ΔΣ η εταιρεία αυτή δεν υπήρχε. Συγκεκριμένα, συστάθηκε στις 11/10/2006 .
newsday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου