Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ .......ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ....... Είστε ...εχθροπαθης κ υπουργέ ??????



Κύριε υπουργέ της «δικαιοσύνης» 
Μετά την εκδίωξη του κομμουνισμού ο ολοκληρωτικός ναζισμός της νέας τάξης πραγμάτων αποπειράται με ένα κατάπτυστο για κάθε ελεύθερο και ελευθερόφρονα άνθρωπο νόμο να καταστήσει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους όμηρους και άφωνους παρατηρητές της φίμωσής τους.


Το «1984» του μεγάλου συγγραφέα και αγωνιστή Τζ. Οργουελ και ο «Μεγάλος Αδελφός», ο «αόρατος» πρωταγωνιστής του αποκτούν σάρκα και οστά με την ενέργεια της σημερινής κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που εισάγει την ουσιαστική προληπτική φίμωση και τον έλεγχο του ψυχισμού τρίτων.

Όταν κ. υπουργέ ανέλυα στο site διαλόγου του ΠΑΣΟΚ τις έννοιες και τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, κάποιος εκ των διαδικτυακών συνομιλητών μου, δηλώνω οπαδός του ΠΑΣΟΚ, με αποκάλεσε «παλιοκομμούνι» και με πίεσε με ύβρεις και απειλές να παύσω να αναλύω «κομμουνιστο-μαρξιστικές ιδέες». Αυτή ήταν η θεώρησή του για την ίδια την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Ως ελευθερόφρονας άνθρωπος δεν ζήτησα και δεν ζητώ την «προστασία» κανενός …

Εσείς κ. υπουργέ προχωρήσατε σε μία ενέργεια την οποία δεν σας την ζήτησα, ούτε θα σας την ζητήσω ποτέ (αν και πολλάκις θιγόμενος), γιατί θίγει βάναυσα την ελευθερία του ανθρώπου και της έκφρασής του. Η ενέργεια σας αυτή κ. υπουργέ προσβάλλει τα θέσφατα της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε θεμελιώδους έκφρασης της προσωπικότητάς του.
Παρότι νομικός δεν θα γράψω νομικά και δεν θα επικαλεστώ στην παρούσα επιστολή μου το Σύνταγμα και τις δεκάδες διατάξεις διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν απόλυτα την ελευθερία της κάθε περιεχομένου ανθρώπινης έκφρασης, την οποία παραβιάζετε βάναυσα και κατάφορα με το νομοσχέδιό σας.

Θα σας επισημάνω μόνο, ότι με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλείτε αυτομάτως στο μυαλό μου την εικόνα του ανθρώπου που φορά μία μαύρη μπότα και επιδιώκει να καταπιέσει και να πατήσει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, μου προκαλείτε έντονη ανάστροφο αντιφασιστική «εχθροπάθεια».

Ο ειδικός ποινικός νόμος τον οποίο εισάγετε είναι της αυτής αξίας και περιεχομένου με τους ναζιστικούς νόμους που απαγόρευαν και τιμωρούσαν την έκφραση αντιεθνικών, κομμουνιστικών και άλλων απόψεων.

Βεβαίως πλέον και μετά ταύτα, αν και σας κατέτασσα στους διασωθέντες από το κυβερνητικό πολιτικό ναυάγιο, δεν σας θεωρώ πια ούτε «σύντροφο», ούτε δημοκράτη, ούτε καν θα ήθελα να συνυπάρχω μαζί σας σε καμία συλλογικότητα, γιατί μου προκαλείτε έντονα αρνητικά συναισθήματα.

Ο νόμος που προτείνετε είναι χαρακτηριστικός νόμος φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος και περιέχει όλα τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης που αυτά εφαρμόζουν, όλα τα «απαγορεύεται» που εγκαθιδρύουν και χαρακτηρίζουν ολοκληρωτικά κάποια καθεστώτα. Δείχνει καθαρά φασίζουσα ολοκληρωτική νοοτροπία σύνταξης με αοριστολογικό, γενικευτικό περιεχόμενο που κατατάσσει τις αντίστοιχες ποινικές διατάξεις στην κατηγορία των πλέον ακραίων ασαφών κατά τα όρια διατάξεων.

Εκανα λόγο για τον Οργουελ … . Το νομοσχέδιο με τον καινοφανή και επιστημονικά ανύπαρκτο όρο της «εχθροπάθειας» εισάγει ως ποινικά κολάσιμη και απαγορευτέα μία εσωτερική κατάσταση του προσώπου (αυτό καταμαρτυρεί το συνθετικό «-πάθεια»).

Ελέγχεται ποινικά η εσωτερική πεποίθηση, μια εσωτερική τάση του προσώπου να «εχθρεύεται», ελέγχεται το φρόνημά του, ο στενός εσωτερικός κύκλος σκέψης του, η έκφρασή του κατά την πιθανή πρόκληση αυτής στον εσωτερικό κόσμο τρίτων. Αυτό αποτελεί ακραίο και πρωτοπόρο δείγμα φασισμού και ολοκληρωτισμού του προληπτικού συστήματος (αυτό όπως είπαμε ακολουθούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα).

Ο νόμος σας κύριε υπουργέ όχι μόνο είναι φασιστικός, αλλά είναι για τα σκουπίδια, για τον μεσαίωνα και τις «μάγισσες» που κυνηγούσαν οι «ιεροεξεταστές» με τα αυτά ασαφή, απροσδιόριστα και προσωπικά τους κριτήρια. Ως ελεύθεροι πολίτες και άνθρωποι εγώ και άλλοι σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εφαρμόσετε αυτό το νόμο. Προτιμούμε να μας βρίζουν οι φασίστες παρά να επιβληθεί ο φασιστικός νόμος.

Εάν θέλατε ή θέλετε να προστατεύσετε την κοινωνία από τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας, θα έπρεπε να φροντίσετε πρωτίστως, ώστε να ασκούνται αδιακώλυτα και ίσα όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων.

Αυτό είναι το έργο της πολιτείας – κράτους και όχι η χυδαία φίμωση της έκφρασης των ανθρώπων.

Το νομοθέτημά σας θα έπρεπε να περιέχει μόνο καταδίκη και ακυρότητα των πράξεων που παρεμποδίζουν ή διακρίνουν στην ακώλυτη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, με βάση διακρίσεις φυλής, φύλου, χρώματος, έθνους, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων (οι τελευταίες δεν περιέχονται στο ακραίο τερατούργημά σας).

Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας και ο,τιδήποτε πέρα από αυτό είναι επονείδιστη διαστροφή και κατάλυση των θεμελιωδών αρχών της.

Αντί λοιπόν να τιμωρείτε την «εχθροπάθεια» με ακραία αδικήματα αφηρημένης διακινδύνευσης (είναι τα αδικήματα όπου τιμωρείται η θεωρητική δυνατότητα πρόκλησης αορίστου κινδύνου) θα έπρεπε να περιέχει το νομοσχέδιό σας μόνο θετικές διατάξεις που θα ακύρωναν κάθε πραγματική ενέργεια διακρίσεων και όχι με «εγκλήματα» δυνητικής αφηρημένης υπόστασης.

Ούτε κ. υπουργέ μπορείτε να ακυρώνετε και να ποινικοποιείτε την ιστορική και επιστημονική έρευνα (άρθρο 4).

Είστε «εχθροπαθής» κ. υπουργέ ;

Κ. υπουργέ, ως Πόντιος, έχετε πολλάκις παραστεί, μιλήσει και εκφραστεί σε εκδηλώσεις του ποντιακού ελληνισμού για τα θέματα της γενοκτονίας. Εχετε πολλάκις κατηγορήσει την Τουρκία για την εγκληματική συμπεριφορά της, τότε και σήμερα. Κατ’ εμέ ορθώς έχετε πράξει, αν και κάποιες φορές ίσως ορμώμενος και από προσωπικές μνήμες και συναισθηματισμό ξεπεράσατε το μέτρο.

Σε όλες αυτές τις αναφορές σας κ. υπουργέ ήσασταν «εχθροπαθής» κατά της Τουρκίας και προκαλούσατε στο ακροατήριο «εχθροπάθεια» με άγνωστες συνέπειες και επειδή κάποιες εκ των ανωτέρω υφίστανται έγγραφες ή στο διαδίκτυο θα με βάλετε στον κόπο να προκαλέσω άλλους (όχι εμένα γιατί είμαι ελευθερόφρονας) να σας μηνύσουν, διότι με τις δηλώσεις σας αυτές υπάρξει προκαλείται ή διεγείρεται εχθροπάθεια κατά ομάδων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη.

Ομοίως πρέπει να συμβεί με όσους μιλούν για τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, για τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού, για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κ.ο.κ.

Είναι σαφές κ. υπουργέ και θα το γράψω χωρίς περιστροφές :

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Προτείνω την άμεση συγκρότηση Μ.Κ.Ο. (να μας επιχορηγούν …) με σκοπό να μηνύει με βάση το νόμο αυτό όσους τον ψήφισαν και τον στηρίζουν.

Υ.Γ. Όπως είδατε οι χαρακτηρισμοί μου είναι αμιγώς πολιτικοί, συνεπώς δεν προκαλούν «εχθροπάθεια» !!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου