Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ 12ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!.... ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!!!!!!!!


Παραθέτουμε πραγματική έκθεση μαθητή της ΣΤ΄Δημοτικού, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, για τη Δημοκρατία γιατί μάλλον από τα 11χρονα και 12χρονα θα έρθει κάποια στιγμή η διαφορά. Εμείς πραγματικά εκπλαγήκαμε από την καθαρή ματιά του και τα πυκνά νοήματα.

Διαβάστε την:...
Θεσσαλονίκη 15-3-2011
«Δημοκρατία»
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που έχει η.....
χώρα μου. Η Δημοκρατία έχει ψηφιστεί από πολλές χώρες αλλά λίγες είναι αυτές που την τηρούν.

Στη Δημοκρατία όλοι έχουμε ελευθερία γνώμης. Για πολλούς ανθρώπους, τα συμφέροντα δεν τους επιτρέπουν να δουν το κοινό καλό και ενώ έχουν ψηφιστεί για τις αποφάσεις όλων των ανθρώπων, κάποιοι υπουργοί, πρωθυπουργοί και βουλευτές δεν ψηφίζουν νόμους που βοηθούν στην ανάπτυξη των πολιτών και της χώρας.

Στην εποχή του Περικλή η δημοκρατία είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα ώστε να καταργήσει τη μοναρχία, την ολιγαρχία και την αριστοκρατία. Κανείς δεν πίστευε ότι με τη λάθος χρήση της, άνθρωποι θα διαφθείρονταν και θα χρωστούσαν ακόμα και τη ζωή τους και χώρες θα «βυθίζονταν» στα χρέη.

Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά της ηλικίας μου δεν έχουν γνωρίσει το τι θα πει Δημοκρατία πρακτικά αλλά μόνο ως μια ιδέα που μας παροτρύνει να συνεχίσουμε να παλεύουμε στη ζωή.

Πλέον η έννοια της δημοκρατίας έχει διαστρεβλωθεί και για αυτό φταίνε όλοι οι πολίτες που δεν συμμετέχουν ενεργά ή δεν τιμωρούν αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Πολλοί αναγκάζουν ανίδεους ανθρώπους να ψηφίσουν, όπως ανθρώπους με προβλήματα ή γερασμένους ανθρώπους. Πολλοί παίρνουν μίζες ή ακόμα και χώρες προσπαθούν να εμπλακούν σε ζητήματα μιας άλλης χώρας.

Εγώ θα ήθελα η Δημοκρατία να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες και πιστεύω ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση μιας χώρας, με τη βοήθεια όλων των ανθρώπων, μπορεί να ξεπεραστεί, όπως είδαμε και σε παλιότερα χρόνια, οπότε δεν πρέπει να ελπίζουμε αλλά να δρούμε γρήγορα, με σκοπό και αποφασιστικά.

Μαθητής ΣΤ' Δημοτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου