Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ = ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ??? ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΝΑ ???




Τα έργα και ημέρες του τέως Υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα που τον Δεκέμβριο του 2007 είχε εντοπισθεί να έχει μετατρέψει ένα «αναψυκτήριο» στο Κορωπί αυθαίρετα σε κατοικία και αναγκάστηκε να παραιτηθεί, φαίνεται πως ζήλεψε ο.....

Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας σε ακίνητο που ανήκε στον ίδιο και μεταβιβάστηκε... στα δυο του παιδιά Αλέξανδρο και Δανάη καθώς και στη σύζυγό του Μαρίλε, έχει κατασκευάσει αυθαίρετα 45 τετραγωνικά πισίνα (5,00*9,80), ισόγειο κτίσμα, διαστάσεων 60 τετραγωνικών (6,00*10,00) και 38,44 τετραγωνικά προσθήκη στο κυρίως κτίσμα της κατοικίας. Μετά την αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία» προκύπτει μείζων θέμα για τον Πρόεδρο της Βουλής, που οφείλει πλέον (παρά τη αλλαγή ιδιοκτησίας σε συγγενικά του πρόσωπα) να μιμηθεί την κίνηση του κ. Μαγγίνα και σε αυτό το επίπεδο. Ή να αποδείξει το εσφαλμένο της έκθεσης αυτοψίας και να δώσει πειστικές εξηγήσεις ή να ακολουθήσει το δρόμο της παραίτησης.

Η αυτοψία


Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πολεοδομίας-Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Καστοριάς (μια και το 2010 υπήρχαν οι Νομαρχίες) με αυξ. Αριθ. 37/2010 οι υπάλληλοι Τσαδήλα Ναούμα (αρχιτέκτονας Μηχανικός) και Κακουλίδης Ιωάννης (πολιτικός μηχανικός της Δ/νσης Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος) σε αυτοψία που διενήργησαν διαπίστωσαν σε οικοδομή που έχει ως φερόμενο ιδιοκτήτη τον κ. Πετσάλνικο Φίλιππο τα παρακάτω στοιχεία αυθαιρέτου:

-Κατασκευή: Πισίνα, Βοηθητικό κτίσμα και προσθήκη κατοικίας, τα οποία όλα είχαν κατασκευαστεί 100%. Δηλαδή είχαν ολοκληρωθεί ως κατασκευές. Για τα παραπάνω αυθαίρετα έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 21.368, 59 ευρώ και 2.195, 76 Πρόστιμο Διατήρησης για κάθε χρόνο διατήρησής τους.

Η επίδοση της παραπάνω αυτοψίας έγινε από την Πολεοδομία Καστοριάς στις 20 Δεκεμβρίου 2010 στους Αλέξανδρο Πετσάλνικο, στη Δανάη Πετσάλνικου και στην Μαρίλε Πετσάλνικου, ενώ κοινοποιήθηκε στο Δήμο Μακεδνών, στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στον τότε Αντινομάρχη Καστοριάς κ. Βασάλο και στο ΙΚΑ Καστοριάς. Στο έγγραφο που στέλνεται από την Διευθύντρια Κοτερένη Καλλιόπη (Πολιτικός Μηχανικός) ζητείται από το Δήμο να ερευνήσει και να ενημερώσει εντός 30 ημερών την Πολεοδομική Υπηρεσία για την ορθότητα των στοιχείων των αναφερόμενων στην έκθεση αυτοψίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο οι παραπάνω περιγραφόμενες στις διάφορες κατηγορίες μόνιμες κατασκευές οφείλουν να κατεδαφιστούν/αποκατασταθούν εντός 30 ημερών σύμφωνα με τους όρους και με ανάληψη της επίβλεψης από αρμόδιο τεχνικό που θα γνωστοποιηθεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα εκτός αν ο ιδιοκτήτης ή κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική ένσταση στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Νομού Καστοριάς, μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία 30 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης της συγκεκριμένης έκθεσης στο αυθαίρετο, συνυποβάλλοντας και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις απόψεις του και αφορούν:

α. την νομιμότητα του κτίσματος (άδεια οικοδομής κλπ)
β. την ορθότητα της εκτίμησης της αξίας του αυθαιρέτου και του υπολογισμού των προστίμων και των διοικητικών ποινών.

Παραμένει άγνωστο αν μετά την έκθεση έγιναν ενστάσεις ή αν κινήθηκαν οι διαδικασίες ή αν το θέμα …έμπλεξε στα δίχτυα του Καλλικράτη, που κατάργησε τις Νομαρχίες και κάποιες από τις αρμοδιότητες έστειλε στους Δήμους και κάποιες άλλες στις Περιφέρειες.

Τα έπιπλα αξίας 250.000 ευρώ και τα Ι.Χ. με λίζινγκ

Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό, μια και σε εποχές που η «γυναίκα του Καίσαρα οφείλει όχι μόνο να είναι αλλά και να δείχνει τίμια» ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα αυθαίρετα που καταγγέλλει ότι έχει η οικογένειά του στο Δήμο Μακεδνών.

Εξηγήσεις οφείλει να ζητήσει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μια και το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει σημαία τότε το θέμα Μαγγίνα με την περιβόητη «άδεια αναψυκτηρίου» που είχε εκδώσει ο τότε Υπουργός που την «κεφαλή του επι πίνακι» ζητούσε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο τέως Υπουργός όχι μόνο είχε παραιτηθεί για το «παράπτωμά» του αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για ένα κτίσμα που είχε κτιστεί 12 χρόνια πριν αλλά βρέθηκε και εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πετσάλνικος που αποτελεί εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει αρκετές φορές Υπουργός, ως Πρόεδρος της Βουλής του έχουν «χρεώσει» πολιτικές υπερβάσεις που υπερβαίνουν το θεσμικό του ρόλο ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» εν καιρώ κρίσης είχε αποφασίσει να αγοράσει έπιπλα αξίας 250.000 ευρώ.

Κατά καιρούς και παρά τις δεσμεύσεις του έχει αποδεχθεί άσχετες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, που έχουν καταθέσει Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ βρέθηκε στο …στόχαστρο για την αγορά (με λίζινγκ) καινούριων αυτοκινήτων για τους νέους βουλευτές.

 ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου