Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ .........ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο.....ΚΟΥΒΕΛΗΣ !!!!!!

           ΠΡΕΠΕΙ   ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ  ΣΕ     ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΡΙΑ !!




Φώτης Κουβέλης «Καταστροφικό το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή»
Επιβολή νέων μέτρων προβλέπει ο Φώτης Κουβέλης
«Εάν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, θα πρόκειται για ένα καταστροφικό ενδεχόμενο. Ένα ενδεχόμενο το οποίο θα οδηγήσει σε απομόνωση τη χώρα, πολλώ δε μάλλον θα δημιουργήσει και τεράστια οικονομικά προβλήματα διότι η τυχόν επιστροφή, που απεύχομαι, της χώρας στο παλαιό μας νόμισμα, στη δραχμή θα σημάνει αμέσως.....
ανικανότητα καταβολής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, για να επιλέξω τρεις πολύ σημαντικούς τομείς. Και βεβαίως το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών θα ανατραπεί με το δεδομένο ότι θα χρωστάμε σε ευρώ και θα πληρώνουμε με δραχμές», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πάντως ότι «ξεπερνά τα όρια του αναγκαίου στοιχείου οι υπογραφές που ζητούν οι ευρωπαίοι» και εξήγησε λέγοντας ότι «υπερβαίνει τα όρια αυτά για το λόγο ότι ήδη με την ψήφο
εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία πολιτικά κόμματα, και μάλιστα με συγκεκριμένο αντικείμενο και σκοπό της παρούσας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, νομίζω ότι εξασφαλίζεται η οποιαδήποτε διαβεβαίωση προς τους Ευρωπαίους από αυτά τα τρία κόμματα».

Όπως είπε, «πίσω από αυτή την εμμονή νομίζω ότι βρίσκεται ένα στοιχείο. Είναι οι πιέσεις που ασκούν και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για την επιταγή και άλλων μέτρων, εκ μέρους των Βρυξελλών».

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαδήμος ορθά παραπέμπει την όλη υπόθεση στην αρμοδιότητα και στις πράξεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Δεν θα μπορούσε ο κ. Παπαδήμος να έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο την παραπομπή του όλου θέματος, σε εκείνους που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ»
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου