Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!


Το νόμισμα είναι μέσον συναλλαγήςκερδοσκοπικός μηχανισμός και δεν δημιουργεί πολιτική από μόνο του !
Το κράτος αν θέλει να κερδοσκοπήσει μπορεί να το κάνει με όποιο νόμισμα έχει.

Παράδειγμα αποτελεί η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να εκφωνήσει την λέξη δημοψήφισμα όταν η εταιρεία του αδελφού του και οι άλλοι τοκογλύφοι είχαν τοποθετηθεί ανάλογα και κέρδισαν δισεκατομμύρια από τον πανικό που δημιουργήθηκε.
Θα μπορούσε να είχε τοποθετήσει κρατικά χρήματα , αφού ο ίδιος ήξερε τι πανικός θα γίνει. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε κερδίσει άφθονο χρήμα σαν κράτος και θα είχαμε λύσει όλα τα ταμειακά προβλήματα που λένε ότι έχουμε.

Όταν μπήκαμε στο ΕΥΡΩ ανταλλάξαμε όλες τις ΔΡΑΧΜΕΣ με ευρώ . Οι εισαγωγές είναι περισσότερες από τις εξαγωγές . Άρα είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν τα ευρώ που έχουμε μένοντας χωρίς χρήμα, αφού κλείνουμε η πουλάμε κάθε επιχείρηση που παράγει προϊόντα, τα οποία πλέον εισάγουμε και μειώνουμε γρηγορότερα την ποσότητα χρήματος που υπάρχει .
ΔΗΛΑΔΗ : ΜΕ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ! Ζωή σε λόγου μας !!

Οι υποστηριχτές του ευρώ λένε ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή , τότε ένα ευρώ θα κάνει
700 η και 1000 δραχμές και οι τιμές των πραγμάτων θα εκτοξευτούν στα ύψη.
Σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλεις πάγωμα τιμών με αυστηρούς έλεγχους στην αγορά και έτσι με χαμηλές τιμές ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα.
Ταυτόχρονα για να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, επιβάλεις μεγάλους φόρους στα έτοιμα εισαγόμενα είδη που μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα .
Έτσι η παραγωγή τους εδώ , δημιουργεί θέσεις εργασίας , μειώνεται η ανεργία , αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση και κατανάλωση των Ελληνικών προϊόντων.
Δημιουργούνται λοιπόν συνεχώς εργοστάσια και βιοτεχνίες για να κατασκευάζεται κάθε προϊόν εδώ και να μην σπαταλάμε συνάλλαγμα για να τα φέρνουμε έτοιμα από το εξωτερικό.
Δηλαδή έχουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ !
Επειδή κρατάς παγωμένες τις τιμές , τα παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα ,
είναι φτηνότερα για τους ξένους και έτσι αυξάνονται οι εξαγωγές με αποτέλεσμα να μπαίνει συνάλλαγμα στην χώρα.
Ταυτόχρονα επειδή έχεις το πλεονέκτημα να εκδίδεις χρήμα , τυπώνεις και καλύπτεις κάθε ανάγκη όποτε χρειάζεται . Μάλιστα τις εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων τις κάνεις μόνο στην εσωτερική αγορά όπως μέχρι το 1974 και με εγγυήσεις κρατικών ακινήτων.
Έτσι ο κόσμος θα παίρνει τα κρατικά ομόλογα αντί να τα βάζει όπως τώρα στις τράπεζες με επιτόκιο πείνας . Έτσι δεν χρωστάς στους ξένους και μηδενίζεις τον εξωτερικό δανεισμό .
Το κράτος έχει φτηνό χρήμα, που τώρα το παίρνουν οι τράπεζες με τις καταθέσεις .
Αν λοιπόν βγούμε από το ευρώ αυτά τα προϊόντα που τώρα τα εισάγουμε από την ευρωπαϊκή ένωση θα τα κάνουμε μόνοι μας και αυτοί θα έχουν μείωση στην παραγωγή και την ανάπτυξη τους . Γι αυτό μας παραμυθιάζουν λέγοντας ότι θα μας βγάλουν αυτοί από το ευρώ . Για να μην το κάνουμε εμείς και να θέλουμε να μείνουμε, για να << μην χάσουμε >>.
Έτσι δεν τους δημιουργούμε πρόβλημα που θα τους τίναζε στον αέρα την οικονομία τους .

Κοινώς η ανάπτυξη έρχεται όταν πέφτει χρήμα στην αγορά και πηγαίνει σε αυτούς που κατασκευάζουν προϊόντα σε όλες τις βαθμίδες παραγωγής , από αγροτικά έως ηλεκτρονικά.

antistasitora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου