Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ???? ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!


Υπό το φόβο μηνύσεων από τους πολίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν έργο

Το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών της χώρας μοιάζει τις τελευταίες ημέρες με μια ομάδα ποδοσφαίρου της οποίας οι παίχτες είναι «φορτωμένοι» με κίτρινες κάρτες και δεν...
αναλαμβάνουν καμία ευθύνη: κάνουν ο ένας στον άλλον «πάσα» όλες τις υποθέσεις, όμως κανένας δεν διεκπαιρεώνει την... τελική προσπάθεια.

Φοβούμενοι τις μηνύσεις, ακόμη και εκείνες που στην πραγματικότητα δεν ευσταθούν, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν «σουτάρουν». Οι πολεοδόμοι δεν κάνουν αυτοψίες, οι νοσηλευτές φοβούνται να αναλάβουν ασθενείς με λίγες ελπίδες, οι καθηγητές φοβούνται να βαθμολογήσουν τους αμελείς μαθητές.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στους κόλπους των δημοσίων υπηρεσιών. Αποκαλύφθηκε όμως και έξω από αυτούς στο τελευταίο συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον προϊστάμενο διεύθυνσης τεχνικών έργων. Η περιοχή έχει τη σημασία της, αφού η θερινή περίοδος έχει αρχίσει, η Πελοπόννησος έχει πολλά θέρετρα και οι αναφορές για ατασθαλίες από καταλύματα ή νυχτερινά κέντρα ή καφετέριες που βρίσκονται κοντά στον αιγιαλό είναι πολλές.

Το θέμα έφτασε και μέχρι τη Βουλή, καθώς στο νομό Αργολίδας, για υπόθεση που αφορά στην έκδοση τυπικής οικοδομικής άδειας, έχουν μηνυθεί από πολίτη μέχρι στιγμής όλοι όσοι είχαν ασχοληθεί με αυτή, όπως υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, μέλη συμβουλίων και επιτροπών που σχετίζονται με τη λειτουργία των υπηρεσιών, πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί από το δικαστήριο, υπάλληλοι – ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, αιρετοί κ.λπ.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι 7 υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν σε 4 δημόσιους φορείς, εκ των οποίων οι 4 στην ίδια υπηρεσία (σ.σ.: την πολεοδομία Ναυπλίου). Για την υπόθεση αυτή έκαναν ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη Άνοιξη, στο βωμό του φόβου θα θυσιαστούν οι σχολικές εκδρομές, από τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες παίρνουν «ανάσα» λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου. Οι καθηγητές αρνούνται πλέον να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με τα τουριστικά γραφεία, καθώς έχει πλέον καθιερωθεί να μηνύονται από ανταγωνιστές τουριστικούς πράκτορες όταν καταλήξουν στην επιλογή τους.

Την ίδια ώρα, την… αναμονή είναι 3.500 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης. Τα νέα Πειθαρχικά, θα πρέπει καθημερινά να… εξετάζουν 75 υποθέσεις την ημέρα προκειμένου να υπάρξει απόφαση και να τεθούν μέρος ή όλοι από τους 3.500 σε διαθεσιμότητα και να συμπληρώσουν τον αριθμό 12.700 εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, τα νέα Πειθαρχικά, στα οποία μετέχουν δικαστικοί, μάλλον είναι… όνειρο θερινής νυχτός, καθώς μια κατηγορία τους, οι επίτροποι του Ελεγκτικού, δήλωσαν ξεκάθαρα πως δε θα συμμετάσχουν. Το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοέρχεται μεταξύ των δικαστικών και των υπουργών.

Είναι χαρακτηριστική η φράση των δικαστών του Ελεγκτικού: «Δεν μας ρωτήσατε», λένε. «Δεν έδειξαν απροθυμία οι δικαστικοί, άλλοι άργησαν να τους καλέσουν», σημειώνει από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Βασιλική Θάνου.

Περισσότεροι από 2.000 είναι οι υπάλληλοι που διώκονται και ποινικά. Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει αναλάβει να ξεμπλοκάρει τις λεγόμενες παγωμένες υποθέσεις δηλαδή τις περιπτώσεις υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες αλλά δεν έχουν παρακαμφθεί πειθαρχικά.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου